HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

‘Meneer, wat is dat voor een boot?’ 

 

Zeeland Regatta, 6 en 7 juli 2019

 

Op de tweede Zeeland Regatta, wat moet uitgroeien tot een heuse Zeeuwse Sneekweek, kwamen 5 plastic Contenders en 1 houten Bonezzi Schakel bij elkaar om de degens te kruisen. Het wedstrijdwater ligt tussen tussen de stad Veere aan de ene kant, met het mooie silhouet van de kerk en het stadhuis) en de robuuste Veerse Gatdam aan de andere zijde. Het was vriendelijk, tactisch weer met zo’n 8 tot 12 knopen wind en een aangename temperatuur. Wij moesten starten op de ‘performance baan’ samen met de RS 500 en dat is toch even wennen, want die lopen net iets hoger aan de wind. De wedstrijdleiding had voor ons een eenvoudige upwind-downwind baan uitgelegd met een voor de windse finish (tevens startlijn) en dat stond garant voor heel wat stressvolle momenten in het laatste rak en menig foto-finish. Dit was tevens het rak waar Enno zijn beker bij elkaar heeft gezeild, want hij was vaak net iets handiger om die extra vlaag te zien en mee te pakken. In het aan de windse rak kwam het aan op een beetje fortuin om de gunstige route te vinden, soms langs de oever en dan weer door het midden. Zo hebben ook Roel, Marc en ik ook nog onze paaltjes kunnen varen. Huib en Vincent hebben menig duel uitgevochten en sowieso knap van Huib om met ‘classic’ materiaal al zo mee te zeilen met het veld. Roel heeft zijn nieuwe Hartley aan de praat, vooral aan de wind, en eindigde slechts 2 punten na Enno. U bent gewaarschuwd.

 

Read more: ‘Meneer, wat is dat voor een boot?’ 

Springen in Medemblik 2019

In het weekeind van 29 en 30 juni zijn de jaarlijkse wedstrijden in Medemblik weer gezeild. Met zeilers uit Nederland, 1 uit België en 2 uit Duitsland weer een internationaal veld met goede zeilers.

Na een gemoedelijke inschrijving en ontvangst van het pragramma komen er twaalf enthousiaste en getrainde lijven aan de start. De Hartley is weer waterdicht en we verwachten veel van Roel met deze mooie boot. En ook een speciaal welkom voor Arjen de Bruin met de Ned 2401. Na een uitstapje in de Finn en FD is deze oud Nederlands Kampioen weer van de partij. We zijn benieuwd Arjen!

Read more: Springen in Medemblik 2019

Subcategories