HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Champagne zeilen!

Voor wie het nog niet door heeft, het klimaat is echt niet meer wat het geweest is. Zeilen bij Medemblik met 15 knopen wind en meer vereist een dik wetsuit, liefst nog een extra laagje en een stevige windbreaker, ook al is het begin juli. Toch? 
Mooi niet dus, tijdens het Spring Event, 30 juni-1 juli dit jaar. 25 graden, volop zon en een stevig briesje uit het Noordoosten zorgden voor condities die je je in Zuid-Frankrijk kunt voorstellen.
 
 
Om maar te zeggen, de thuisblijvers hadden weer eens geen gelijk. En dat waren er nogal wat, want er waren maar zeven Contenders ingeschreven. Manfred uit Duitsland, Roel uit België en verder Dirk, Paul, Rik, Mark en Bart. Verder was Enno er wel, maar die vond het kennelijk interessanter om maar weer eens kampioen in de FD te worden. En Winfred kwam langs met een boot die niet door de meting kan.
 
Met dit selecte gezelschap (minus Mark) gingen we zaterdag het water op. Lager wal, 15-17 knopen wind en dus flink hobbelig. De eerste wedstrijd liepen Dirk en Paul langzaam maar zeker weg van de rest, Roel en Bart bleven dicht bij elkaar en Manfred zette dapper door om als vijfde te finishen. En Rik, die moest helaas naar de kant met malheur aan zijn trapeze.
Ook Manfred ging al snel naar de kant, dus de tweede pot was met zijn vieren. Bart leidde de dans tot het tweede (diepe) ruime rak, waar in een keer hij door Dirk, Paul en Roel voorbij werd gevaren. Not amused! De derde pot was het weer Dirk, Paul, Bart en Roel.
 
Zondag was het hetzelfde prachtige weer, nu met twee tot drie knopen extra. Voor Manfred genoeg om aan de kant te blijven, Roel ging nog wel even buiten kijken maar was snel weer binnen. Daarentegen was nu Mark van de partij, met It’s Only Rock ‘n’ Roll…
Met ietsje meer wind was Paul niet te houden, Dirk werd op enige afstand tweede. Bart en Mark wisselden voortdurend van plek, en Rik sloot de rij. De tweede pot was Bart weer rap, maar werd kort gevolgd door Paul. De laatste klap naar de finish maakte Bart net te vroeg, waardoor hij te hoog moest sturen om snelheid te maken en Paul vlak voor de lijn over hem heen kon komen. Rik derde, Dirk vier en Mark vijf, na enig zwemmen.
 
Dan de laatste wedstrijd, weer Paul, Dirk, Bart, Mark en Rik. Omdat je niet wil dat zo’n zeildag voorbijgaat bleven de broers nog lange tijd dralen/rossen op het water…
Resultaat van de serie was dat Paul en Dirk evenveel punten hadden, evenveel 1-tjes en, na aftrek, ook evenveel 2-tjes. Dan telt het laatste onderlinge resultaat, en Paul werd dus de winnaar. Omdat het vaker voorkomt dat Paul de winnaar is besloot het comité een aanmoedigingsprijs uit te reiken aan Dirk :) . Maar wie heeft met zulk weer nou een aanmoediging nodig?
 
Volgende evenement is het EK op het Gardameer, laten we hopen dat het klimaat daar nog als vanouds is.
 
Bart Thorborg
Contender NED 3 …But I Like it