HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Voorbeschouwing ONK Contender 2018

Na een mooie zomer met relatief weinig wind is het najaar weer begonnen, met zoals de laatste jaren, het ONK op de wedstrijdkalender.

Op het ONK 2018 zullen er dit jaar helaas minder Contenders en nationaliteiten aan de start verschijnen als aan de 2017 editie. Dit maakt het ONK er echter niet minder spannend om. Een viertal Contender zeilers zijn favoriet voor de eindzege of voor tenminste een podium plaats. De Contender zeilers Dirk Lafleur, René Heyen, Paul Verhallen en Winfred Westerman zullen hoogstwaarschijnlijk onderling gaan uitmaken, wie er met de eer gaat strijken. De outsiders voor een podium plaats zijn Bart Thorborg en Enno Kramer, waarbij voor beide heren geldt dat de windsterkte bepalend is voor een succesvol ONK. Zo is Bart heel snel met veel wind en Enno, tenminste in de Contender, heel snel met weinig wind.

Of Winfred Westerman zijn titel komt verdedigen is nog niet geheel duidelijk. Winfred kampt met een schouderblessure, maar deze blessure weerhield hem er niet van om in 2017 Nederlands kampioen te worden, ondanks dat hij bijna geen trainingsuren in zijn boot had gemaakt.

Wanneer wij puur analytisch kijken naar de resultaten in 2018 kunnen wij stellen dat Dirk Lafleur en Paul Verhallen de twee favorieten zijn voor de eindzege. Zowel Winfred als René hebben in 2018 weinig wedstrijden gevaren, maar ook dit is nog altijd geen garantie dat zij niet met de titel aan de haal gaan. Zowel Paul als Dirk hebben dit jaar goede resultaten en podium plaatsen behaald. Op het EK deed Paul goed mee om de podium plaatsen, maar stelde Dirk een beetje teleur.

Afgezien van de kleine onderlinge verschillen tussen de favorieten zal de windsterkte mede bepalend zijn voor wie zich in 2018 tot Nederlands kampioen mag laten “kronen”.

 

Voor meer info over de Open Dutch Sailing Championships 2018: http://opendutchsailing.org/