HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

ODSC Contender 2018

Maar liefst 21 boten waaronder 3 Engelsen 1 Fransman en een Belg hadden zich aangemeld voor het ONK waarmee we toch weer een aardig veld bij elkaar hadden. Het ONK begon met een rustig dagje 8-10 knt wind uit het Westen en dat maakte het niet makkelijk op de baan. Iedereen was goed bezig punten te verzamelen en aan het eind van de dag dachten we nog we moeten allemaal een Hartley gaan kopen. Chris stond fier op kop met zijn nieuwe boot. ’s Avonds was er het Contender diner in kasteel Radboud.

Op dag 2 stond er wat meer wind maar wel weer uit de zelfde richting. De bovenboei dus weer dicht onder de kant wat altijd voor de nodig shifts zorgt. Het veld lag steeds goed bij elkaar dus ieder foutje werd meteen afgestraft. Dave wist ondanks een gebroken onderwant een race te winnen! Rik ging erg goed maar moet wel zijn navigatie eens updaten! Paul had de beste zaken gedaan en stond 1 gevolgd door Dirk en Winfred.

Op dag 3 stond er zeker in de buien nog iets meer wind. Paul stond een beetje los maar daar achter kon er nog van alles gebeuren. De bovenboei wederom onder de kant met de bekende shifts. Paul was niet te pakken en bouwde met 3 eentjes de voorsprong verder uit. Zelf wist ik Winfred nog voorbij te komen en Dirk bleef op 2 staan.

Al met al een heel mooi weekend. Daar was iedereen het wel over eens en van mij uit volgend jaar weer!

Rene NED2582

Foto's van Huib Donkers: https://fotos.contenderzeilen.nl/#share?id=cf761ef5-2ee8-480f-a1fb-d752ef3182d4