HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

De wedstrijden op de Spiegelplas van 13 en 14 oktober, een terugblik

De wedstrijden op de Spiegelplas van 13 en 14 oktober, een terugblik

 

Het vorige weekend was het weer zover: de wedstrijden van de Spiegel, deze keer samen met de Spankers en de Javelins. Zoals gebruikelijk was het weer prachtig weer (zon en warm en wind ZO 3 en soms een beetje 4. Ik heb het niet precies gemeten, maar ik zag af en toe een Javelin omliggen dus zal het af en toe een vlaagje 4 zijn geweest). Het lijkt alsof het ieder jaar mooier weer is bij het Spiegelevenement, maar dit stukje is geen bespiegeling over climate-change maar een bespiegeling over de Spiegelplaswedstrijden, vier spiegels in één zin!

 

Er stonden 7 wedstrijden op het programma, 4 op zaterdag en 3 op zondag, met 1 aftrek. En we hadden 14 inschrijvingen, iets om erg blij mee te zijn, met dank aan het gebruikelijke lobby-werk van Paul. Ik zag zoals het hoort veel bekende gezichten, maar ook twee nieuwe: the new kids Matthijs en Huib. Goed dat zij er waren, want het is vaker gezegd: de manier om contenderzeilen beter onder de knie te krijgen is wedstrijdjes varen.

 

Over de wedstrijdjes (inderdaad het verkleinwoord, want ze duurden maar ca 45 min per stuk): na een dag was het wel duidelijk dat het zou gaan tussen Paul en Dirk, of eigenlijk was het duidelijk dat Dirk zou gaan winnen: drie 1-tjes en een OCS en Paul had de drie 2-tjes en een 1. Daarna kwam de rest. En de rest zat heel dicht bij elkaar: een klein foutje en daar gingen weer 2 of drie plekken. Zeilen op de plas zoals het hoort en leuk om te doen, maar soms zeer frustrerend. Voor plek drie ging het vooral tussen Kees, Rob en Mark.

 

Zondag was als zaterdag: Dirk ongenaakbaar voorop, gevolgd door Paul en de rest. Dirk “leest” wind en de plas het beste, goed om te zien. Het programma was zo dat voor de Contenders geen pauze was ingepland, om ca. twee uur waren we klaar, daarna rustig opruimen en nog even chillen op het gezellige terras van de club: prima geregeld en een compliment voor de organisatie. De mengeling van een relaxte sfeer en toch serieuze wedstrijden aan het einde van het seizoen doet het al jaren uitstekend. Ook een compliment voor onze voorzitter die bij de prijsuitreiking voor de twee rookies nog aan een prijs ter aanmoediging had gedacht. Als gezegd waren plek 1 en 2 voor Dirk en Paul. De strijd om plek 3 is door Mark gewonnen met de kleinst mogelijke marge t.o.v. Kees, of eigenlijk geen marge want gelijke punten, maar net een betere klassering waar het gaat om het beste resultaat in een wedstijd. Kees werd dus vierde en Rob vijf.

 

Het was dus een prima Contenderweekend!

 

Mark

 

NED 2