HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Springen in Medemblik 2019

In het weekeind van 29 en 30 juni zijn de jaarlijkse wedstrijden in Medemblik weer gezeild. Met zeilers uit Nederland, 1 uit België en 2 uit Duitsland weer een internationaal veld met goede zeilers.

Na een gemoedelijke inschrijving en ontvangst van het pragramma komen er twaalf enthousiaste en getrainde lijven aan de start. De Hartley is weer waterdicht en we verwachten veel van Roel met deze mooie boot. En ook een speciaal welkom voor Arjen de Bruin met de Ned 2401. Na een uitstapje in de Finn en FD is deze oud Nederlands Kampioen weer van de partij. We zijn benieuwd Arjen!

De wind lijkt stevig en we starten telkens na de FD en een wedstrijd van ca. 1u 20min. een prima lengte. In de wedstrijden gebeurd van alles maar toch zie je wel een trend. Dirk is dit seizoen altijd snel en vaart heel constant. Ruime wind en voor de wind worden toch wel grote verschillen gemaakt. In het kruisrak waren er behoorlijke winddraaingen die som lastig te zien waren.

Mark zeilde de zaterdag hard mee voorin. Rene laat dit weekend de teugels wat vieren; geen idee wat voor snode plannen hier achter zitten of is hij na een week werken in een Duits hok van 35 graden wel even klaar? Ook zien we Roel geregeld voorin; in het ruim tot voordewindse rak gaat hij in de ruststand terwijl de rest dan druk werkend voorbij komt. Voor de lichtweer specialisten Utz en Jacqueline waait het nu stevig. Bij een poging om met 5 man om de boei te gaan en geen ruimte te geven ging het bijna fout. Utz trok zich uiteindelijk terug. Afijn, heel leuk zeilen en spannende finishes tot op de centimeter. Na drie wedstrijden staat Dirk 1 en ik 2. ’s Middags een happy uurtje bij de Vischafslag. Heerlijk een biertje en streke verhalen van een enthousiaste dame over een groene boei. Geen idee, maar t klonk allemaal wel leuk.

Daarna met de groep bij Brakeboer wezen eten en gedachten gemaakt over het WK in 2020. Check de datum. De nacht verliep weer op zn Medembliks: tering herrie van de jeugd tot 3.30 uur snachts en hoorde iets van mestlucht bij de camperplaats. Dus lekker uitgerust de zondag in.

Ook nu leek het weer stevig te waaien maar de lucht was dun door de hoge temperaturen. En de wind was gedraaid en zou nog verder draaien. In de vierde wedstrijd kreeg ik wat materiaal pech en was de aansluiting even kwijt. Paul dit keer 1 en Dirk 2. De start van de 5e wedstrijd, ehh.. niet weer doen en snel vergeten... Afijn, eenmaal weg kwam ons op links een flinke winddraaiing tegemoet en Rene en ik pakte deze bijna volop. Dirk en Paul zaten aan de rechterkant. Ruim voor het veld om de ton, heerlijk gevoel. Deze plek tot aan het eind vastgehouden, Paul en Dirk volgend. In de zesde wedstrijd was Dirk weer 1, Paul 2, Rene 3 en ik 4. Daarmee kwam ik net een punt tekort om Paul achter me te houden met nu gelijke punten in het eindklassement. Dirk wint overtuigend. Bart moest de oudere broer voor laten. Arjen wacht nu op zijn nieuwe zeil. Cees heeft keurig zijn dame voorgelaten, gentlemen. En Alfred was laatste maar kan ook terugkijken op een mooi evenement.

Kan me wel voorstellen dat vanuit de FD belangstelling is…

 

 

 

Winfred

NED 2576