HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

‘Meneer, wat is dat voor een boot?’ 

 

Zeeland Regatta, 6 en 7 juli 2019

 

Op de tweede Zeeland Regatta, wat moet uitgroeien tot een heuse Zeeuwse Sneekweek, kwamen 5 plastic Contenders en 1 houten Bonezzi Schakel bij elkaar om de degens te kruisen. Het wedstrijdwater ligt tussen tussen de stad Veere aan de ene kant, met het mooie silhouet van de kerk en het stadhuis) en de robuuste Veerse Gatdam aan de andere zijde. Het was vriendelijk, tactisch weer met zo’n 8 tot 12 knopen wind en een aangename temperatuur. Wij moesten starten op de ‘performance baan’ samen met de RS 500 en dat is toch even wennen, want die lopen net iets hoger aan de wind. De wedstrijdleiding had voor ons een eenvoudige upwind-downwind baan uitgelegd met een voor de windse finish (tevens startlijn) en dat stond garant voor heel wat stressvolle momenten in het laatste rak en menig foto-finish. Dit was tevens het rak waar Enno zijn beker bij elkaar heeft gezeild, want hij was vaak net iets handiger om die extra vlaag te zien en mee te pakken. In het aan de windse rak kwam het aan op een beetje fortuin om de gunstige route te vinden, soms langs de oever en dan weer door het midden. Zo hebben ook Roel, Marc en ik ook nog onze paaltjes kunnen varen. Huib en Vincent hebben menig duel uitgevochten en sowieso knap van Huib om met ‘classic’ materiaal al zo mee te zeilen met het veld. Roel heeft zijn nieuwe Hartley aan de praat, vooral aan de wind, en eindigde slechts 2 punten na Enno. U bent gewaarschuwd.

 

Vooraf was er gemopper over het forse inschrijfgeld maar het moet gezegd, de organisatie was prima. Koffie met bolus, een snack na de wedstrijd, broodje knak en een prima bak nasi of pasta. Later op de zaterdag avond zijn ook mosselen en oesters uitgedeeld, maar toen hadden wij het feestgedruis met cover band al verlaten. Er was een heel onderhoudende presentatie van Gerd Jan Poortman en hij adviseerde iedereen met Volvo-ocean ambities om toch zo lang mogelijk in kleine bootjes te blijven zeilen. Wij waren het daar als Contender smaldeel helemaal mee eens. Scheelt ook veel gedoe met babydoekjes en zo.

 

Het evenement richt zich op de jeugd en daar is de Contender kennelijk nog niet zo bekend maar hopelijk hebben we als goede ambassadeurs toch een paar avontuurlijke zeilers benieuwd gemaakt. Dus al met al een geslaagd weekend in zonnig Zeeland, met prima versnaperingen, een enorme lichtblauwe goody-bag en natuurlijk ook 10 prima zeilwedstrijden. Beetje sneu dat het veld zo klein was, maar hopelijk starten we volgend jaar met een dubbel aantal boten. Blok alvast maar het eerste weekend van juli in je agenda.

 

Groet Kees NED 2497

 

Foto's van de Zeeland Regatta 2019: https://zeelandregatta.eu/media/