HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Enno Kramer wint op de Spiegel

Afgelopen weekend 12 en 13 oktober hebben wij geweldig gevaren op de Spiegelplas nabij Nederhorst Den Berg. Een mooie ronde plas, erg diep weet ik uit mij triatlontijd en gevrijwaard van “particulieren”. Oftewel, weinig ander vaarverkeer. De Javelin klasse heeft dit evenement gekozen voor hun Open Nederlands Kampioenschap. Zij starten al op vrijdag. De Spankerklasse en de Contenders sluiten aan op zaterdag.

De zaterdag:

Weersvoorspelling Windguru, de hele dag regen en regulier 6 kn wind met uitschieters in de buien tot 25 kn wind. Nou, dat laatste moet nog gaan gebeuren. Het blijft een dag met weinig wind variërend van 1-6 kn wind en met veel koud water uit de lucht. Fijn was dat de windrichting redelijk constant was. Waardoor niet iedereen behalve de winnaar met pijn in het hoofd op de kant staat. De lokale effecten zaten meer in de banen. Stroken van wind. Winnaars van deze dag zijn Enno en Dirk Muller. Met een 3e een 1e en een 2e plek legt Enno hier de basis voor zijn eindoverwinning. De 8e plek in de laatste race kan hij later toch aftrekken . Dirk Muller wint de eerste pot en de derde (volgens mij heeft het comité de wedstrijden een beetje door elkaar staan in de uitslagenlijst) maar ligt in deze race wel heel erg lang stil te wachten op wind bij de laatste onderton. (wij hadden hem haast te pakken!)

De zondag:

Weersvoorspelling Windguru, warm weer, droog en door de dag heen toenemende wind. Wij starten om 10u +10 min voor 3 potjes. Achter elkaar door. Daardoor zijn wij van het water nog voordat wij ‘door de dag heen” zijn. Of terwijl, weer een lichtweer dag voor ons. Paul wint overtuigend de eerste pot. Hij had ook wat recht te zetten! En met een grijs op zijn gezicht gaat hij na de finish ook even iedereen af om de felicitaties in ontvangst te nemen. Datzelfde mocht ik doen na de tweede race. En ik ben ijdel genoeg om dat best lekker te vinden! Enno wint de laatste pot vlak voor Dirk Lafleur. Zij deden het deze race. Cees de Gruijter gaat lang goed mee. En Rob wordt deze race mooi 4e na een 4e plek in race 4 de eerste dag.

Al met al, een mooi evenement, op een mooie plas met een terechte winnaar. Hulde nog even aan het comité dat zich drie dagen inzet voor ons. Ga daar maar staan op zo’n drijvend eiland met weer en wind. Ik heb ze nog aangeboden bij het voorbijvaren een paar palmbomen te plaatsen op dat eiland zo midden op dat water. Dat vonden zij wel een grappig idee, en ik ook bij deze omstandigheden.

 

Arjen de Bruin NED 2401.

 

Uitslagen Spiegel 2019 (Drik Müller = Jörg Schlienkamp en andersom) :-)