HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Enno claimt de Spiegelplas

Ha beste Contenderzeilers,

De beperkingen die corona met zich mee brengt hebben ook een flinke impact op de zeiljunkies. De kalender voor 2020 zag er schamel uit en ook in 2021 is het niet makkelijk scoren. De meest desperaten onder ons weken zelfs uit naar Duitsland of Italië voor een dosis wedstrijdmijlen. Na de roes komt dan de kater en blijken de snipperdagen op of het krediet bij het thuisfront verspeeld. Terwijl er toch nog een kampioenschap te gaan is! En niet te vergeten, een leuke serie op de Spiegelplas. Dit jaar met grote dank aan de wedstrijdsecretaris en de flexibiliteit van de plaatselijke vereniging, exclusief en speciaal voor de Contender, in ere hersteld en naar voren geschoven.

De zon scheen uitbundig, de wind… nou ja en de deelnemers maakten zich op om als jonge honden op de startlijn af te stormen, zij het dat de wind daar niet van harte aan meewerkte. Het comité voelde goed aan wat de heren nodig hadden en de ene na de ander start werd opgediend, negen in totaal . En dat in lichte, variabele en shifty omstandigheden. Al snel werd duidelijk hoe de kaarten ongeveer liggen. Dirk mocht zijn nieuwe boot inwijden en gaat nog even hard als altijd, René voer als altijd constant voorin en Enno had de smaak te pakken gekregen na een prima serie in Warnemunde. Wel in de buurt maar (meestal) toch daarachter streden Mark, Kees en Bart om best of the rest. Ruud, Cees, Robert, Pim en Rep vochten kort daarachter vinnige duels uit. Na vijf zulke potjes zat iedereen behoorlijk stuk, maar met een grote grijns op het terras.

De tweede dag konden Dirk en Mark helaas niet meevaren, en ook Rep moest na anderhalve wedstrijd afhaken (raar woord eigenlijk als het niet waait). Tussen de volhouders waren de verhoudingen ongeveer hetzelfde als de dag daarvoor, behalve dat Robert zich regelmatig nadrukkelijk aan het front meldde. Hulde! Enno en René maakten er een spannende tweestrijd van, die uiteindelijk door een trotse Enno werd beslecht.

 

Conclusie: wedstrijdjes zeilen is nog altijd een heel leuk spelletje, de Contender een heel leuk bootje dat nog leuker is als het waait en de Spiegelplas een heel leuke locatie met een toffe vereniging. Op naar Medemblik en hopelijk volgend jaar een volwaardig seizoen.

 

Bart Thorborg

NED 3 But I Like It