HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Spring Cup Medemblik: als vanouds!

Weinig plekken aan deze kant van de Alpen zijn zo mooi voor Contenderzeilen als Medemblik. Dat wisten ze al in 1968, toen daar de trials werden gehouden voor een nieuwe internationale eenheidsklasse. Sindsdien keert de klasse daar 1 a 2 keer per jaar terug voor wedstrijden, en regelmatig zie je er Contenderzeilers aan het trainen. Vaak houden we daar kampioenschappen, de laatste jaren gecombineerd in een groot evenement met alle Olympische en voorkeurslijn-klassen. Nadeel daarvan is de grote drukte op de kant en de nervositeit waar de (aspirant-)topatleten en hun entourage nogal eens mee behept zijn. Dit jaar vertrekt dat hele circus, maar zonder de Contender, naar Almere. Blijft over voor ons de Spring Cup, een aanzienlijk kleinschaliger evenement dat ook wat gemoedelijker is. Dit keer van 13-15 mei, met 40 Solo’s, 32 OK’s en 14 Contenders. Past ruimschoots op het parkeerterrein en in 1 wedstrijdbaan. Bovendien zijn het gemoedelijke lui, ook wat waard.

Vrijdag aan de start een mooi clubje Nederlanders, ons Belgische lid Roel, Duitse vriend Utz en de Rotterdamse Italiaan Andrea (nee, niet die andere). Vincent voer vrijdag nog niet mee vanwege een familie-bijeenkomst, en Robert en Enno vanwege werk. Winfred was helaas geblesseerd.

Qua wind zag het er al veelbelovend uit: Noordwest 16 knopen met uitschieters richting 24, niet zonnig maar wel droog. De hoge wal zorgde voor relatief vlak water, af en toe stevige drukkers en interessante shifts. René, Bart en met name Paul konden daar goed mee uit de voeten en verdeelden de eerste drie plaatsen in alle drie de potjes. Roel, Kees, Mark en Rik wisselden elkaar telkens af voor de plaatsen 4 tot en met 7. Ook Utz, Pim, Andrea en Mathijs leverden heroïsch strijd, al eisten de omstandigheden ook hun tol. Tijd om te recupereren bij Brakeboer en de andere vertrouwde adresjes.

De volgende dag was er aanzienlijk minder wind, nu uit het Noordoosten en met een mooi zonnetje. Met stramme spieren en na enig uitstel totdat de wind zich zette deden we weer drie potjes. Aanvankelijk was er dezelfde top drie, daarna was het de beurt aan Utz en Enno. Ook Mark en niet te vergeten Matthijs scoorden een mooi drietje!

Zondag tenslotte was het Oost, met flink wat klotsgolven en net genoeg wind voor de pompvlag. Paul deed meteen zaken, gevolgd door Bart, Enno en René. Daarna nam de wind iets af en nam René het over, maar Paul en Enno bleven in zijn spoor. Bart zakte wat af, Rik, Roel en Kees zetten ook nog een paar mooie resultaten neer. Robert deed alleen zondag mee en zeilde verdienstelijk in de middenmoot.

En zo kwam de uitslag tot stand, met voor Paul de hoofdprijs en voor René een mooie tweede. Heerlijk weekend gehad, stevige workout, prima sfeer en een relaxed comité. Doe mij er nog maar zo een!

Groetjes,
Bart Thorborg, NED 3 ….But I Like It!