HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

7 en 8 mei 2022 “Einhandwochenende” Dümmersee

Veld: 34 Contenders
Ranglijst factor: 1,25

Er was goed weer voorspeld en waren Paul, Gert, Roel en Sofie al op 6 mei ter plekke om de plas nog eens goed te verkennen. Helaas was er vrijdag 6 mei geen wind. Op zaterdag 7 mei leek een beetje wind in aantocht en i.d.d. meer dan tocht was het ook niet.
Ik (Ruud) was de enige die rond het middaguur het water op ging. Heb in 3 uur tijd de hele plas verkend en kwam na behouden vaart weer veilig in de haven.

Op de kant waren alle deelnemers van zowel Contender, Finn als Europe gereed voor de warme hap, die zoals gebruikelijk uit gekookte aardappelen, worteltjes, doperwten en dikke plakken Dümmer-Ente-Fleisch bestond.
Met een dikke pot bier smaakte het weer als vanouds.

Zondags moest het gebeuren, de laatste dag, Contender minimaal 3 potjes nodig voor een geldig weekend. Derhalve werd er een uurtje vroeger gestart, 10:00 i.p.v. 11:00 uur. Dit was waarschijnlijk de reden dat Roel en Sophie er niet bij waren.

Er was weinig wind bij de 1ste start, zie bijgaande foto. Na de start ging Gert aardig goed en lag voor in het veld, Paul en ik zaten achter in het veld bij de 1ste ton.
Na een hevige strijd met de nodige wind draaingen, kwam Paul en Gert op plek 11 en 12 terecht.
Zelf wist ik met geringe moeite plek 27 te bereiken. Conclusie: Paul ging als een speer.

Allen waren we zeer gemotiveerd om het in de 2de pot beter te gaan doen, echter na de start draaide de wind te veel en konden we voor het bereiken van de 1ste ton allemaal de pot op en was het einde oefening. Wel jammer want zelf lag ik lag op dat moment ongeveer op de 1ste plek.

Dag Dümmer 2022

Ruud NED 2717

 

Uitslag