HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Paul wint in Makkum

Voor het eerst na de Coronastop streek de vloot weer neer in Makkum. Je weet wel, die echte vereniging met enthousiaste vrijwilligers, een viskotter als rescue en als die weinig te rescue-en hebben veel gerookte en gebakken visjes bij de borrel. Dit jaar hield de FD-klasse daar kampioenschap, dus Enno kon zijn trapezebroek thuislaten (zo had hij ook de wisseltrofee thuis kunnen laten, maar dat terzijde. Gefeliciteerd, overigens). Er waren ook Spankers, Efsixen en Sailhorses, die door het wedstrijdschema en de lange banen redelijk uit elkaar werden gehouden.

Wij waren met 9 bootjes, zaterdag 9-12 knoop uit noordwest tot noordoost en alles daartussen in. Geconcentreerd varen dus! De eerste ronde leek Paul ruim te winnen, maar door een aardige shift kort voor de finish kwam Bart nog akelig in de buurt. Een finish-foto wees uit dat Paul er nog net voor zat. Het tweede potje lag Mark lange tijd voor Roel, met Kees in de buurt, maar Roel wist te winnen en Paul werkte zich uit het achterveld naar een derde plek. Daarna trok de wind iets aan, Paul won ruim, voor Bart en Roel. Tijd voor de genoemde borrel en de barbecue, waarbij Andrea zich afvroeg waarom die niet gewoon om zes uur begon, zoals hij gewend was in Nederland.

 

De tweede dag begon weer licht, maar Paul wist toch te winnen, voor Roel, Kees en Robert, die zijn boot de avond tevoren even flink had opgevoerd. De wind leek even weg te zakken, maar pakte toch weer op, er werd zelfs even de pompvlag gehesen! De shifts gingen nu met tientallen graden tegelijk, het tweede potje ging naar Roel, Mark en toch weer Paul. Bart zat zo vaak mis, dat de derde race iets moest worden rechtgezet. Zo geschiedde …bijna. Na een hele race geleid door Bart kwam er weer doellijntechnologie aan te pas, om vast te stellen dat Paul toch eerdere was, grrr!

Overall was Paul de terechte winnaar, gevolgd door Roel. De oplettende lezer zal zien dat Mark en Bart op verschillende momenten pieken, maar overal elkaar geen duimbreed toegeven. Met complexe rekenmethoden kon worden vastgesteld dat Bart, dit keer wel, aan het langste eind trok en derde werd (en weer een stukje kon schrijven).

Leuke wedstrijden weer, dank aan Ruud, Matthijs, Andrea, Robert, Kees, Mark, Roel en Paul.

 

Bart Thorborg,

Contender NED 3 …But I Like It.