HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Verslag Spiegelplas / ONK 2022

Spiegelplas/ONK 2022

 

In September hadden we in Workum onze eerste poging om een NK te zeilen. Helaas waaide het het hele lange weekend te hard om te kunnen varen en moesten we onverrichterzake weer naar huis.

Er was nog één kans om er een Nederlands Kampioenschap in te krijgen. De Spiegelplas promoveren tot NK. Dit werd snel geregeld, het hele evenement is zelfs nog een week verplaatst. Toen was er nog de spanning of we wel het minimum aantal deelnemers zouden halen, lang niet iedereen had dit weekend in de planning staan. Lang was het onduidelijk maar ook dat haalden we na uitvoerige bestudering van de regelementen nét en konden we aan de bak.

 

Zaterdag licht weer en zoals altijd op de spiegelplas draaide het flink met ook forse windsterkte fluctuaties. Robert Wiedemeijer begon fantastisch met een eerst plaats in race 1 en voer ook de rest van de dag heel sterk.

Rene Heijnen liet echter meteen zien wat hij van plan was en voer verder alleen nog maar eerste plaatsen op dag 1 en stond dan ook ruim aan de leiding op zaterdagmiddag . Robert met zijn sterke zeilen op plek twee en ikzelf na de nodige avonturen op plek 3, net voor Paul Verhallen die wat moeite had met de lichte omstandigheden.

“s avonds een prima Chinese maaltijd met veruit het grootste deel van de Contender mannen.

Zondag meer wind. Opvallend was het goede zeilen van Martin Kaufhold op dag twee, zou het aan het ontbreken van zijn 2 landgenoten met de bijbehorende gezellige en lange avonden liggen?

Robert had niet helemaal de vorm van zaterdag meegenomen en bleek ineens ook goed in letters scoren en zag zijn prima positie in rook opgaan.

Paul had het bij meer wind duidelijk beter naar zijn zin en was voor mij aan de wind gewoon niet bij te houden. Een paar keer zwemmen van mij steeds bij de bovenboei hielpen ook niet echt. Alleen door een te vroege start van Paul met terugvaren naar de startlijn , konden Rene en ik hem er 1 keer achter houden.

Rene hoefde na zijn goede eerste dag eigenlijk alleen maar 2 keer redelijk voorin mee te varen en hij deed dat eigenlijk erg makkelijk.

Rene haalde dus zijn vierde Contender titel al zou je aan zijn fraaie kampioenschaps duik na de prijsuitreiking af kunnen leiden dat hij dit toch wel flink wat meer geoefend heeft .

Mooi weekend dus op de spiegelplas en een mooie terechte winnaar. Paul werd tweede, ikzelf mocht de derde podiumplaats innemen

 

Enno Kramer NED 26