HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Drahtseilakt een groot succes ondanks klein windje

groepsfoto_deelnemers


foto: de 25 deelnemers aan de seizoensopening in Kempen (BRD) na de Drahtseilakt

Delft 11 april 2011: van de voorzitter

Utz Müller had er zijn handen vol aan, maar de opkomst was ook geweldig. Vijf-en-twintig (!25!) inschrijvingen op de seizoensopening van de GCA in Kempen bij de Drahtseilakt (een Duits woord voor circus-trapezenummer of balanceren op het koord). Hoewel de wind het liet afweten, was de grote opkomst (zelfs uit Belijn, Frankfurt e.d.!), het mooie weer en het gezellige samenzijn na de wedstrijd meer dan voldoende om dit zeilweekend tot een succes te maken.
Zeiltechnisch liet de Nederlandse equipe (Dirk, René, Jan, Jeroen, Gert en Pim) ook geen slechte indruk achter in Gau Mitte. René scoorde een overall 2 ( met twee eerste plaatsen !), Dirk een 4e plaats, Jan een 9-ste plek, Jeroen 18e, Gert 22-ste en Pim 24-ste.
Zaterdag werd om 12 u op het strand bij de zandafgraving van Königshütte (gemeente Kempen) in de lentezon begonnen met een schippersbijeenkomst. We zouden 3 wedstrijden per dag proberen te varen. Het comité had de handen vol aan alle winddraaIïngen van de volop afwezig wind. De eerste start om ca,. 13u was een behoorlijke chaos en doordat de boeien er uiteindelijk toch verkeerd inlagen, besloot het comité de wedstrijd te stoppen en opnieuw te starten. Uiteindelijk werden zaterdag 3 - en zondag 2 potjes gevaren.
Op weg naar huis kon ik de verleiding niet weerstaan: de lokgroep van verse asperges langs de snelweg Venlo-Eindhoven was te groot en twee kilo van dit witte goud werden aangeschaft om toch met een heuse hoofdprijs thuis te komen.

Klik hier voor de volledige uitslage
Klik hier voor de foto's.