HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Rene Heijnen overtuigend Nederlands Kampioen

René Heijen overtuigend Nederlands Kampioen 2011,
Paul Verhallen 2,
Winfred Westerman 3!
2371-1

paul_okk_2010_klein

winfred westerman
Foto's: René (NED 2371),  Paul (NED 9) en Winfred op archieffoto's

Delft, 5 september 2011, Pim Langendijk

Na drie wedstrijddagen en 9 races was René de snelste voor Paul (2) en Winfred (3).
Met een goed inschrijvingstotaal van 20 boten (19 op het water) was de OKK 2011 op het IJsselmeer bij Medemblik ouderwets goed bevolkt. Ook onze Duitse - en Engelse vrienden waren met resp. 3 en 4 equipes gekomen, wat dit klassekampioenschap een zeker internationaal en open allure gaf.

Dag 1 (vrijdag) gaf aanvankelijk een redelijke wind (soms boven de 10 knts, zodat vlag O werd gehesen).  Er werden 3 potten gevaren en na de derde pot stond Winfred bovenaan.
Op zaterdag was het duidelijk minder wind. René wilde zijn OCS van vrijdag rechtzetten en zette een mooie 1-2-1 neer. Tijdens het gezellige championshipsdinner in het Wapen van Medemblik met in totaal ca. 70 zeilers van Contender- en Soloklasse ontving hij daarvoor de dagprijs. Dank aan Jeroen en Marie-José voor de mooie dagprijzen!
Op zondag was er weer iets meer wind (gemiddeld 8-10 knts) en werd het OKK beslist. Met een 9-1-8 wist René met 2 aftrek en een totale score van 16 punten het kampioenschap naar zich toe te trekken, net voor Paul (22 pts) en Winfred (27 pts).

De volledige uitslagen, vind je final_results_contender