HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Groeten uit Oz, WK Melbourne

Beste allemaal,

een laatste berichtje over Australie. Na een paar dagen noodgedwongen op de kant (geen straf, gegeven het weer, het aanbod aan musea, koffietenten, strand en wat dies meer zij) heb ik vrijdag twee wedstrijden kunnen varen. En helemaal volgens plan, de eerste wedstrijd was ik redelijk weg, bij een windje 4. Dan kan ik aan de wind behoorlijk meekomen, ruime wind verlies ik wel wat maar ik kwam plm 25 het eerste rondje door. Het tweede kruisrak deed de wind wat ik wilde, namelijk van zuidoost naar zuid gaan en dat leverde meteen tien plekken op. Op het laatst moest ik toch wat inleveren maar uiteindelijk werd het 18.
body_wedstrijdverslagen_clip_image001
De tweede wedstrijd meer wind, een dikke 5. Gelukkig een wereldstart, met Jan aan mijn zij. Zonder zere rug was ik derde bij de bovenboei geweest, met moest ik wat inleveren op mijn laatste overstag en kwam ik als zesde rond. Toch mooi, Jan was volgens mij derde op die plek. En dan ruime wind, ik was een beetje te bang, dus zwemmen en dat kost plaatsen. Voor de wind ging ik onnodig ook nog eens om, maar aan de wind was het een feest, dus toch nog 24
Resultaat van een weekje WK? ver achterin het klassement, maar afgaand op wat ik wel gevaren heb zit ik bij de top 25, past binnen de doelstelling.
Wereldkampioen werd Andre Bonezzi, voor de zesde keer alweer. Niet dat het makkelijk is, maar hij is als het er op aan komt toch net even sneller (en bovendien een erg aardige vent, nooit te beroerd een ander, concurrent of niet, te helpen of om een Hollandse brekebeen op een brancard te helpen afvoeren). Tweede Marcus Hamilton, derde Tim Hill, beide uit Australie.

bonezzi_2006Wat doe je daarna? eerst maar weer een hapje eten (championships dinner, er werd geweldig uitgepakt door de ozzies), een slokje drinken (Contender mix, 20 flessen met alles wat god verboden heeft in een een emmer door elkaar, met een soeplepel uitgeserveerd van nummer laatst tot nummer 1) en de volgende dag de container maar weer inpakken. In een vreselijke hitte hebben we alle boten weer netjes vastgesjord, plus trailers, zeilen, masten, fietsen, zeilkleding en souveniers. Eind februari zien we dat weer terug in Hamburg. Wat restte waren drie dagen met broer Mark. Erg gezellig, Perth bekeken, inclusief Shakespeare voorstelling met picknick in het prachtige stadspark, een replica van de Duyfken bewonderd (eerste westerlingen die de Australische kust betraden), het maritiem museum in Fremantle bezocht (met de Australia II, eerste niet-Amerikaanse winnaar van de America's Cup, met de famueze vleugelkiel ontworpen door Piet van Oossanen uit Delft, en Ben Lexcen, ontwerper van de Contender) en tenslotte me voor het eerst van mijn leven aan scuba duiken gewaagd. Dat is zeker niet voor het laatst.

Ja en dan in het vliegtuig ontdek je het enige nadeel aan Australie, het is gruwelijk ver weg. Wordt vast vervolgd, maar voorlopig even niet.

Tot spoedig allemaal, Bart