HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Hellevoetsluis: Rene wint alles!

Na een weekje te zijn bekomen na het spektakel in Steinhude weer een weekend varen. Hellevoetsluis is een mooi plekje om heen te gaan, want het is redelijk open water en als het wat waait is het er prima varen. Vrijdag avond vertrokken en precies om 0.00 uur aankomen dus ik kon nog net door de poort om op de parkeerplaats te parkeren en te kamperen. Zaterdag uitslapen want de wedstrijden beginnen pas om 13.00 uur en dan hoef je niet eerder dan 12.15 het water op was mijn gedachte. Dan komen er spankers bij de helling en die ceremonie duurt nog langer dan een heel veld j22 te water laten met de kraan. Misschien is het de oplossing spanker zaterdag op zondag in de box laten liggen of kranen. Maar ja wat wil je ook als je met je spijkerbroek in de boot zit en je nette schoenen , want die mogen niet nat worden.
rene_hellevoet

Dan over die andere boeten in de baan de FD . Heb er een boek over gelezen over de historie en zo. Het blijft een grote bak maar als je ze ziet gaan onder spinaker of vol aan de wind dan wordt ik toch wel een beetje verliefd op dat beest dat FD heet. Wie ook een beetje verliefd was op een FD was Pim , maar die pakte het groots aan en parkeerde gewoon zijn Contender binnen in een FD . Eigenaar niet blij en sprak de woorden nadat Pim had gezegd dat hij het per ongeluk had gedaan: “Moest er ook nog bij komen dat  het met opzet had gedaan”. Dit alles gebeurde nog voor dat er een startschot was gevallen.

Zaterdag was het een windje 1 à 2 en op sommige plekken niks en de wind kwam en ging. Het fenomeen Heijnen wist er wel raad mee en pakte iedereen in met boter en suiker . Wat kan die gek varen. Maakt wel eens een foutje , maar die vallen in het niets bij de volgers want daar degradeert hij de rest van het veld toe. Westerman en Utz konden nog wat tegenstand bieden ,maar de rest was gewoon hopeloos . Al vond ik dat ze zo nu en dan wel hadden kunnen afbreken, maar dan moet je die vlag niet kwijt zijn en dat was volgens mij het geval.


rene_hellevoet_2005utzhvoet_2005winfhvoetZondag. Weer lekker uitslapen tot een uur of 9 , want de bejaarden in de FD wilden niet zo vroeg opstaan en de tijd werd verschoven naar 11.00 uur . Was geen slecht idee , want de wind kwam en het werd steeds leuker. Blazen met dat ding aan de wind en dan lig je een en dan maak je de fout van het weekend en lag je een . De waarheid is hard maar de snelheid van Rene nog harder. Weer vaart die gek 4 keer naar de eerste plek en wint zo alle races. Haanstra kachelt aardig door aan de wind en Westerman ruime wind en die kunnen dan redelijk in de buurt blijven van Rene die gewoon tactisch sterk vaart en bijna geen fouten maakt. Maar dat bootje van hem maakt een tering herrie aan de wind en halve wind. Misschien is dat de magie van de snelheid al moet hij wel eens wat aan die zwaardkast strippen doen want dat is lastig als die er steeds onder weg vliegen.

Mooi weekend en weer gezellig uit eten geweest.Meneer van het wedstrijd comité bedankt voor de gastvrijheid en tot volgend jaar.


1 rene heijnen 1 1 1 1 1 1 1 6
2 winfred westerman 3 2 2 2 2 3 3 14
3 utz muller 2 4 3 6 3 dns 5 23
4 jan haanstra 6 3 6 8 4 2 2 23
5 rik thorborg 4 5 8 3 5 4 6 27
6 jaap walter 7 7 5 5 7 5 4 33
7 bart thorborg 5 6 4 7 dns dns dns 44
8 john van doorn 8 8 7 9 8 6 6 46
9 evert ben van veen dnc dnc dnc 4 6 6 dnc 54
10 pim langedijk 9 dnf dnf 10 9 7 dns 57