HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Seizoen afgesloten met boterletter

3 en 4 december, bij een herfstig draaierig briesje werd voor de 41ste keer de Boterletter gevaren. Naast een hele meute Splashes, Lasers in allerlei varianten, FD's, Vauriens, en wat zoal waren uiteraard de Contenders van de partij. Met, zoals zo vaak, Rene Heijnen, Pim Langendijk, Rik (zondag) en Bart Thorborg. En als verrassende nieuwkomer, Jacco Huijgen, nieuw lid met de NED 30. Petje af voor de moed om bij zulke kou en zulke draaiwinden te debuteren.

Zaterdag was vlagerig en draaierig, dus heel hard over een 470 heen planeren om vervolgens kopje onder te gaan (brrr!), halve wind over stuurboord een veld Splashes binnen varen, kop in de wind tussen twee tieners door en snel afvallen om je weg te vervolgen . Zondag iets milder weer, op een stortbui bij het aftuigen na.

Over de uitslagen kunnen we kort zijn, Rene 4 keer de snelste, Bart in een geleende 225 (veel dank, Jeroen, veel dank) drie keer 2e en een keer 3e. Pim eindigde twee keer 3 en twee keer 4, Rik twee keer niks, een 3 en een 2 en Jacco sloot de rij met twee keer 4 en twee keer 5.

Contenderisti, dank voor een mooi sportief seizoen, goede kerst en tot volgend jaar.


Bart Thorborg, NED 212 (maar nu even niet)