HOME

Welkom op de website van de Dutch Contender Association

Laatste Nieuws

Workum: razend spannend

Wedstrijden in Workum zijn altijd leuk. Met je bootje naast je auto in het gras bij het water en ruimte zat. Niet te vergelijken met andere plekken. Het water wordt al bij weinig wind aardig hobbelig. Ik denk dat de mensen op dit water met een carbon mast extra in het voordeel zijn. Ik vaar zo nu en dan hier om te trainen en vaar dan zo dicht mogelijk tegen de ondiepten aan zodat de golven het hoogst en het kortst zijn. De splash was ook op deze plek aan het trainen  en als je in die omstandigheden hard gaat kan je op veel plekken met de besten mee.

Maar genoeg over de plek , want een mooie plek zonder goede zeilers en een goed comité is nog steeds niets.Het comité was grote baard kwijt dus prima in orde de toppers van het nk waren er dus alle ingrediënten om de blamage die ons in hoorn is overkomen te doen vergeten waren er. Dan nog het schrijven van een stukje , drie keer derde Nederlander dat is dus drie keer een stukje schrijven ik heb een keer voor Westerman geschreven en westerman doet het in hoorn en dat is maar beter ook want anders werd het : je hebt 1 x niks en 2 x niks en 3 x niks en dan heb je …

Zaterdag dwarrelend windje uit het noorden zo nu en dan flink draaiend ,maar daar heeft iedereen last van.Naar een opwarm ronde zonder finish. Drie potten gevaren met lichte wind . Westerman was op dreef en Haanstra kon hem voorblijven na mooi potje varen en de andere potten waren voor Westerman. De Bruin nog zoekend en een vederlichte  Duitser  die aardig rond kwam. Alles weer op de kant en pizza halen bij de italiaan op het plein En dan komen de echte verhalen los. Mooie dag.

Zondag : Had de hele tijd lopen verkondigen dat het ging waaien. We moesten er wel lang op wachten , maar dan kwam die ook. Bart en Winfred, die man met die vlag met dat rode kruis is niet om tenten te bouwen op de kant en hulp te verlenen in hongersnood gebied , maar er ruchtbaarheid aan te geven dat je over de lijn bent. Maar geeft niet komt mooi uit voor het klassement. En toen kwam het laatste potje boot aan boot naar de finish de bruin eerste met drie meter voorsprong op Haanstra . drie man met 10 punten en dan , beste laatste wedstrijd :arjen meeste eentjes arjen ja die werd het dus die klote boot met die zwaarden die midden in het veld lag heeft dus mijn hele wedstrijd naar de kloten geholpen .En bedankt vieze witte …boot. Er zijn een paar hele kleine dingen die grote gevolgen hebben en dat maakt het ook zo leuk.

Je moet altijd  blijven opletten en denken om geen foutjes te maken want die worden afgestraft. Mooi weekend , weer veel geleerd en veel succes op het WK in Duitsland 

Groeten en tot  Benelux kampioenschappen?????? 

Uitslagen:

Ned 221      arjen de bruin           3  4  (dnc)  1  1  1    10
Ned 231      winfred westerman    2  1  1   (ocs) 3  3    10
Ned 222      jan haanstra             1 2  3   2  (4)   2      10
Ger 50       Arne schonfeld          5  5  2  3 (6)    6      21
Ned 212     bart thorborg            4  3  (dns) ocs 2 4    22
Ned 225     jeroen fonville           6  6  4  4   (dnc) 7    27
Ned 23      mark thorborg           (dns) dns dns 5 5    37

Ned 218    rik thorborg                dit not come          45